Tallinn - Estonia, en av de bäst bevarade medeltida städerna i Europa
ESTLAND
Tallinn är Estlands huvudstad och ligger belägen, 48 meter över havet, vid Finska viken i de norra delarna av landet. Staden breder ut sig över cirka 160 kvadratkilometer och har en befolkning på strax över 400 000 personer. I Estland totalt bor det cirka 1,4 miljoner människor. Tallinn ligger i tidszonen UTC +2 vilket gör att de ligger en timme före svensk tid. Det vill säga att när klockan är 12 i Sverige så är den 13 i Tallinn. Restaurangutbudet i Tallinn är stort och det finns mängder av olika restauranger med både nationella och internationella menyer. De estniska restaurangerna domineras med mat inspirerad av det ryska och östeuropeiska köket. Tallinn har en hel del shopping att erbjuda och öppettiderna påminner om dem hemma i Sverige. Vissa affärer och butiker kan dock ha lunchstängt mitt på dagen.  Det finns flera marknader runt om i staden där man verkligen kan göra riktiga klipp.
 
Sevärdheter i Tallinn
Gamla staden
Det unika med Tallinns Gamla Stad är att den lyckats behålla och bevara sin medeltida karaktär, till skillnad från de flesta huvudstäder i Europa. Sedan 1997 är Gamla Staden upptagen på UNESCOs Världsarvslista. De kraftfulla försvarsanläggningarna har lyckats rädda Tallinn undan förstörelse I de många krig som härjat området.

Kadriorg
Kadriorgs framväxt och utveckling är främst en produkt av tsartidens societet och de lokala, förmögna medlemmarna av samhällets högsta skikt. Även om de träbyggnader som idag finns kvar ger ett distingerat intryck, så råder det inget tvivel om att de uppfördes av och för de rika och att detta var en semesterort för de förmögna.

Moderna Tallinn
Tallinn är en stad som inte har tappat kontakten med sin historia. Det finns hur många ställen som helst där man kan känna hur tiden har stannat upp i olika perioder från det förflutna.


 
call center