Ett resmål i Asien som har blivit mer och mer populär som resmål för sol- och värmetörstande nordbor. Hoi An med sina gamla hus och tempel, huvudstaden Hanoi, Ha Long Bay bukten, gamla kejsarstaden Hue.... Många är de städer och byar som väntar på att bli utforskade. Alla är intressanta på sitt sätt och har något eget som ingen annan plats i världen har.

  

DAG 01 Ankomst till HA NOI

Ankomst till med flyg till Ha Noi, Viet Nams charmiga huvudstad och en av Asiens vackraste och engagerande städer. Efter ankomsten möts du av turguiden som sedan kör dig till hotellet i Ha Noi. Den normala check-in tiden är 14.00, tidigare check- in möjlig beroende på tillgång till rum på hotellet. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter eller bara ta det lugnt efter den långa flygresan.

Övernattning på La Belle Vie Hotel.

DAG 02 HA NOI CITY (F) (Frukost, Lunch, Middag)

Frukost på hotellet

Vi åker runt i Ha Noi City och ser på Ho Chi Minh Mausoleum som vi ser från utsidan. Vi besöker också Ho Chi Minhs tidigare hem, One Pillar Pagoda och Temple of Literature. Vi utforskar också ett av Ha Nois berömda museum och ett tidigare fängelse där man inhyste amerikanska piloter under kriget. Sedan kör vi till centrum av Ha Nois gamla kvarter och tar en en timmes cykeltur runt de gamla kvarteren och njuter av en vattenmarionettshow på Thang Long Teater.

Övernattning på La Belle Vie Hotel.

DAG 03 HA NOI – HA LONG (F,L,M)

Frukost på hotellet.

08:30 Du möts av vår turguide och chaufför i hotellobbyn och vi lämnar Ha Noi bakom oss och gör 3,5 timmes resa genom Red River deltats jordbruksslätt och anländer i Ha Long Bay som räknas som Viet Nams finaste naturunderverk. Båtarna i Ha Long Bay och över 2000 öar bidrar till att det ser spektakulärt ut.

12.30 Vi anländer till Ha Longs allmänna pir och blir välkomnade av den vänliga besättningen på båten (djonk).

Välkomstdrink vid Ett resmål i Asien som har blivit mer och mer populär som resmål för sol- och värmetörstande nordbor. Hoi An med sina gamla hus och tempel, huvudstaden Hanoi, Ha Long Bay bukten, gamla kejsarstaden Hue.... Många är de städer och byar som väntar på att bli utforskade. Alla är intressanta på sitt sätt och har något eget som ingen annan plats i världen har.

13.00 Lunch serveras på restaurangen.Njut av lokala specialiteter medans du kryssar mellan tusentals karstholmar (Karst är ett vittringsfenomen som består av vidare sprickor, skiktfogar och grottsystem oftast förekommande i kalksten. En karst kan också fungera som en grundvatten magasin. Ofta finns underjordiska floder i karstområden). Vi passerar spännande landskap som Dog Islet, Insence Burner Islet, Hoa Cuong Floating Village, Fighting Cocks Islet och Thumb Islet.

15.30 – 17.30 Besök på Surprising Cave.

Vi kikar in på en pärlfarm på vägen.

Tiptop Island. Vi gör en sightseeingtur till fots och ser på den vackra utsikten från utsiktsplatsen på berget. En promenad i sanden på stranden och ett dopp i det smaragdfärgade vattnet på detta ställe som är med på Unescos Världsarvslista.

17.30 Vi lägger ankare för natten. Möjlighet till att paddla kajak mot en extra avgift. Också möjligt att ta en kvällsdopp från båten. Njut av solnedgången från båtens toppdäck.

19.00 Middagen serveras på restaurangen. Du får smaka på många aptitretande rätter lagade av en kock med mycket lång erfarenhet. Slappna av och känn på den nya livsstilen i Ha Long Bay by night. Efteråt en god nattsömn i hytten på båten.

Övernattning ombord på djonken.

OBS! Guiden följer inte med på båten. Djonkens egen guide finns tillgänglig på båten.

DAG 04 HA LONG - HA NOI – HUE (F, L)

06.00 Tidig uppväckning på båten. Njut av den friska morgonbrisen och den vackra soluppgången över Ha Long Bay.

07.00 Västerländsk frukost serveras på restaurangen.

08.00-10.00 Vi tar sampanen och besöker Tunnel grottan, Tunnel Cave (Hang Luon) och åker genom berget. Efter att ha passerat Tunnelgrottan sätter vi segel och fortsätter med båtfärden förbi Human Head Islet, Turtle Islet och fortsätter mot Ha Long piren och kryssar in på Bai Tu Long viken som ligger nära staden och har blivit en blomstrande region.

10.00 Utcheckning.

10.30 Lunch serveras på restaurang.

Sista chansen att smaka på dessa delikata rätter du har fått äta under båtfärden och samla energi till nästa destination.

Så småningom lägger båten vid kajen och du transporteras till Ha Noi och till Noi Bai flygplatsen för ett kortare flyg till Hue. Avfärd ca 19.30. Vid ankomster möter guiden er på flygplatsen och ni transporteras till hotellet.

Incheckning.

Övernattning: Asia hotel

DAG 05 HUE CITY (F)

Frukost på hotellet.

08.30 Denna morgon vi tar båten till Perfume River för att besöka den äldsta Thien Mu Pagodan och därefter blir det tur till den imponerande King Minh Mang.

På eftermiddagen besöker vi Imperial Citadellet och Dong Ba marknaden.

Resten av dagen är fri.

Övernattning: Asia Hotel

DAG 06 HUE - DA NANG - HOI AN (F)

Frukost på hotellet.

09:00 En resa över det hisnande Hai Van passet tar dig till Da Nang där Cham Sculpture Muséet visar träsniderier från en gång framgångsrik civilisation. Vi besöker också den mystiska Marble Mountain grottan som vetter mot det Kinesiska Havet och fortsätter sedan mot Hoi An. När vi kommer till den gamla handelsstaden Hoi An kan man riktigt höra hur gatorna pockar på uppmärksamhet och vill bli utforskade. Låt dig lockas av gallerior, handgjorda träarbeten, keramik, lamptillverkning, broderier och skräddaraffärer där hela garderober kan sys över natten.

Eftermiddagen fri för egna aktiviteter eller avkoppling på Cua Dai stranden. Övernattning: Hoi An Beach resort.

DAG 07 HOI AN (F)

Frukost på hotellet.

Denna morgon tar vi en promenad runt staden Hoi An. Vi följer smala gator kantade av hundratals år gamla hus som har influenser från kinesisk, japansk och europeisk arkitektur. Vi besöker också stadens marknad och området längs floden.

På eftermiddagen tid för egna aktiviteter eller vila på Cua Dai stranden.

Övernattning: Hoi An Beach Resort

DAG 08 HOI AN – DA NANG – HO CHI MINH CITY – CU CHI TUNNELS (F)

Frukost på hotellet. Transport till Da Nang flygplatsen för flyg till Ho Chi Minh City.

Vid ankomsten möts du av guiden och ni besöker Cu Chi tunnlarna – kända för sitt utarbetade nätverk av tunnlar som användes för att undangömma gerillasoldater som opererade mot amerikanska militärstyrkor. Här besöker vi de underjordiska skydd där de revolutionära kärntrupper levde.

Efter ankomsten till hotellet i Ho Chi Minh City är resten av dagen fri för egna aktiviteter.

Övernattning: Sapphire Hotel.

DAG 09 HO CHI MINH CITY – MY THO – HO CHI MINH CITY (F)

Frukost på hotellet.

08:00 Avfärd från Saigon till My Tho.

Guiden plockar upp på hotellet tidigt på morgonen och du transporteras till Mo Tho. Vid ankomsten kliver på en privat båt för att se lantlivet på Mekong floden. Sedan fortsätter färden genom en smal bäck till Mekong Flodens mynning och vidare till Con Phung (Phoenix Island). Båten kryssar genom naturliga vikar och lugna byar till Ben Tre Province. Besök på fruktträdgårdar, bifarm, smaka på naturlig honung och honungsvin,smaka av tropiska frukter, traditionell musik, se runt på ett destilleri, kolla på den lokala kokosgodis produktionsprocessen, smaka på godis och kokospalmkärna.

På eftermiddagen tillbaka till Ho Chi Minh City för en övernattning.

Övernattning: Sapphire Hotel.

DAG 10 HO CHI MINH CITY TOUR – PHAN THIET BEACH (F)

Frukost på hotellet.

08.00 Vi åker på en Ho Chi Minh City-tur och besöker många berömda och historiska landsmärken i stan. Vi går längs den berömda Dong Khoi (tidigare Rue Catinat), passerar teatern, Rex Hotel, stadshuset och Notre Dam katedralen. Vi rundar också Reunification palatset och kör till den sjudande Cho Lon distriktet (China Town) och besöker Bhin Tay grosshandelsplatsen och den utsmyckade Thien Hau templet. Efter det åker vi till Phan Thiet ca 195 km och övernattar i Phan Thiet.

Övernattning: Allezboo Resort

DAG 11 PHAN THIET BEACH (F)

Frukost på hotellet.

Heldag fri för egna aktiviteter eller relax på stranden.

Övernattning: Allezboo Resort

DAG 12 PHAN THIET BEACH (F)

Frukost på hotellet

Heldag fri för egna aktiviteter eller avkoppling på stranden.

Övernattning: Allezboo resort.

DAY 13 PHAN THIET BEACH – HCMC – AVFÄRD (F) (195km – ca 4 tim)

Frukost på hotellet.

Guiden hämtar på hotellet och du transporteras tillbaka till Tan Son Nhat flygplatsen i Ho Chi Minh City för vidare flyg till hemdestinationen.

Pris från:

21.990 kr/person inkl flyg

 

Ingår:
11 nätters logi i delat dubbelrum på ovanstående eller liknande hotell eller enligt önskemål
01 natt på båten (djonken) i Ha Long
Daglig frukost på hotell, 2 luncher, en middag i Ha Long enligt program
Flygplatstransporter och transporter i luftkonditionerade privatbilar enligt program
Cykeltur 1 timme och biljett till vattenmarionett showen
Båtkryssning i Ha Long, Hue, My Tho enligt program
Entréavgifter enligt program
Service av engelsktalande guider
Flygbiljett i ekonomiklass inklusive flygplatsskatt HANOI-HUE/DANANG-HO CHI MINH CITY
Flygbiljett Stockholm-Ha Noi
Hotell och båt enligt tillgång och kan komma att bytas ut mot motsvarande i samma kategori.
 
Ingår ej:
Måltidsdrycker, dricks och utgifter som ej nämns i programmet.
Ev visumkostnad
Ev försäkring
Kostnader av personlig karaktär såsom tvätt, minibar, telefon.
Måltidsdrycker
Dricks och belöningar

 

För bokning kontakta oss via mejl info@orienttours.se eller ring 08-771 82 22.

Förfrågan skickas här

OBS! Karta: Vissa sträckor flygs och därför kan rutten och tidsangivelserna därför vara felaktiga.

Resmål:
Tema: