HO CHI MINH CITY - MEKONG DELTA - NHA TRANG - DALAT
Det som gör Vietnam till en av mest uppskattade destinationer i Sydöstra Vietnam är den stora variationen av olika landskap och unika kulturella attraktioner, den ena mer otrolig än den andra och allt kan man ta del av under en och samma vistelse!
 
Vår 'Delta, stränder och platå'-tur har som avsikt att visa dig många skatter med början i den charmerande i huvudstaden Ho Chi Minh City där åkturen i en klassisk Citroen eller även på en Vespa återskapar den perfekta koloniala atmosfären.
 
Från huvudstaden bär det av till Mekong-deltat för en kryssning längs områdets slingrande vattenvägar på en för området typisk traditionell sampan-båt. Övernattning i deltat ger dig möjligheten att njuta av imponerande solned- och uppgångar i lugn och ro följt av besök på flytande marknaden i Cai Be. Därifrån återvänder vi tillbaka till Ho Chi Minh City för att flyga till Nha Trangs stränder.
Nha Trang är en pittoresk strandresort där de kristallblåa vattnen är blandade med perfekta öar med insprängda vita sandstränder. Här har du två dagar för avkoppling och tid att bekanta dig med omgivningarna inklusive grillfester på stranden och kurs i vietnamesisk matlagning, innan det är dags att förflytta dig till Dalat.
 
Dalat är en av Vietnams mest underliga kolonialstäder där riktig kontinental atmosfär blandar ihop sig med sydöstvietnamesiska sedvänjor.
När Citroen-färden återigen pågår låter den dig se allt denna speciella plats har att erbjuda inklusive den siste vietnamesiska kejsarens palats. De två dagarna som kommer att tillbringas i Dalat ger dig tillräckligt med tid att se dig omkring och ändå ha tid för avkoppling och njuta av spabehandlingar eller bara gå omkring i de unika kulturella omgivningarna.
Det är bara ett kort transferflyg tillbaka till Ho Chi Minh City där då åker mot den nästa delen av din resa.
 
Dag 1 – Ankomst i HO CHI MINH CITY (F)
Vid ankomsten möts du av guiden och tas om hand och transporteras till hotellet genom staden och det blir incheckning på hotellet.
Övernattning i Ho Chi Minh City.
 
Dag 2 - HO CHI MINH CITY (F)
Vi styr kosan mot en heldags sightseeing i Cholon, Saigons sjudande kinesiska stadsdel. Besök görs också på Vietnams första medicinska museum för traditionella medicinen, FITO-museum. Efter det styrs bilen mot stadens center, Ben Thanh-marknaden för en promenadtur bland det färgstarka försäljningsutbudet. Andra ställen som besöks denna dag är bl a Krigsmuseum eller historiska museum, gamla posten, Dong Khoi street, Continental Hotel, Operahuset och City Hall.
Övernattning i Ho Chi Minh City.
 
Dag 3 - HO CHI MINH CITY - MEKONG DELTA (F, L, M)
Avfärd mot Mekong-deltat och stadens fart och fläng lämnas bakom och resan går genom Vietnams bildsköna landsbygd med sina risfält och jordbruksbyar. Vid ankomsten till deltat bordas båten för en kryssning med övernattning. Efter en tid i Cai Be och på dess marknad får du njuta av en behaglig båttur på olika delar av Mekong-floden och se dess gömda skatter.
Övernattning i Mekong-deltat.
 
Dag 4 - MEKONG DELTA - HO CHI MINH CITY - NHA TRANG (F)
Efter att ha korsat Mekong-floden på vägen till Cai Bes flytande marknad absorberas du av traditionella sevärdheter såsom rispråmar, träbåtsvarv och även frukt som torkas längs Mekongs flodbankar. Efter att ha besökt marknaden blir det landstigning och återfärd till Ho Chi Minh City.
Resten av dagen är ledig till flyget till strandstaden Nha Trang avgår.
Övernattning i Nha Trang.
 
Dag 5 - NHA TRANG (F, L)
Denna morgon blir det båtfärd från Nha Trang för att besöka några närliggande öar där du kan simma och snorkla i det klara och varma vattnet. Längs vägen besök i byar eller bara ta det lugnt på båtdäcket och se på folk som passerar såsom de vietnamesiska byborna, som har bott på öarna i flera generationer, gör. Efter en skaldjurslunch på Bamoo-ön återvänder vi till Nha Trang City.
Övernattning i Nha Trang.
 
Dag 6 - NHA TRANG - DALAT (F, L)
Bilfärd till Dalat med stop over i landsbyn Nha Trang för en titt på hur landsbygdslivet i Vietnam ser ut. Sedan bär det av till ett
lokalt hem där det blir matlagningskurs.
Efter fyra timmar på väg nås bergsstaden Dalat efter stopp hos bergfolken Ede, Koho och Chu Ru.
Övernattning i Dalat.
 
Dag 7 - DALAT (F)
Njut av stadsorienteringsturen i Dalat (det finns möjlighet att mot kostnad uppgradera fordonet till en klassisk Citroen).
Besök görs på blomträdgårdar, tallskogar, vingårdar och kanske den mest färgstarka marknaden i Vietnam. Andra höjdpunkter under turen är Dalat. Järnvägsstationen från 1930-talet, en organisk grönsaksfarm, den sista vietnamesiska kejsarens palats och det fascinerande Lam Dong Museum.
Eftermiddagen är ledig och som du kanske kan ha till att njuta av en spabehandling innan du intar speciell organisk måltid till middag.
Övernattning i Dalat.
 
Dag 8 - DALAT - HO CHI MINH CITY - Avfärd
Transfer till Dalats flygplats för vidareflyg till Ho Chi Minh City.
Priset beror på vilken typ av hotell man väljer: 3-5 stjärnigt, butiquehotell Ungefärlig prisuppgift enligt hotellkategori. 
 
Pris från: 11.200 kr person exkl flyg
 
Ingår:
Logi i delat dubbel- eller twinrum
Måltider enligt program (F=frukost, L=lunch, M=middag)
Engelsk eller fransktalande guide (andra språk mot tillägg)
Turer och transfers enligt programmet i privat luftkonditionerat fordon
Entréavgifter enligt resplan.
 
Ingår ej:
Andra måltid än enligt resplan.
Andra tjänster än nämnda i resplan.
Internationella och nationella flyg.
Personliga kostnader såsom tvätt, minibar, telefon.
Försäkringar.
Visum.
OBS! Karta: Vissa sträckor flygs och därför kan tid- och ruttangivelser vara missvisande.

 

För bokning och förfrågningar ring oss på 08-771 82 22 eller mejla info@orienttours.se

Förfrågan skickas här

Resmål:
Tema: