HO CHI MINH CITY - CAI BE - CAN THO - DALAT - NHA TRANG - HO CHI MINH CITY
Vandra i kanjoner, cykla, bo hemma hos folk och åk på forsränning. Vårt familjeäventyr i Södra Vietnam är såväl underhållande som en kulturell upplevelse som tilltalar både vuxna och lite yngre resenärer. Vi har valt familjevänliga boenden och inkluderat en spännande blandning av utflykter som håller barnen sysselsatta och även tagit med utflykter med kulturinslag. Vår entusiastiska guide ackompanjerar er alla 9 dagarna så ni kan koppla av och njuta av denna familjeresa i Vietnam.
Ho Chi Minh City är en fascinerande blandning av gammalt och nytt och en mycket bra start för din resa i Vietnam. När du är i denna stora stad får du utforska de underjordiska tunnlarna i Cu Chi, peta av citys gator med lokal truck-taxi, prova på lokala grillar och lära dig mer om Vietnams utrotningshotade djur.
Sedan bär det av till Mekong-deltat för tre dagar på vattenvägar i söder. Gör en kryssning med övernattning på floden på en träbåt och vakna tidigt till ljudet av en livlig morgonmarknad - en bit äkta delta-liv. Återvänd till fastlandet och cykla längs tysta småvägar till övernattning hos de bofasta i utkanterna på Can Tho. Spendera en kväll hos en lokal familj och lär dig om deras sätt att leva. Det blir säkert en av höjdpunkterna under din rundtur i Vietnam.
Nästa programpunkt blir att flyg till Dalat. Du får utforska höglandets enorma kanjoner och vattenfall som är gömda i utkanterna av Dalat och njuta av den svala bergsluften och de gröna omgivningarna.
För att nå det sista stoppet på din resa med familjen cyklar du och åker på en flotta genom södra Vietnams vackra landskap. Färden neråt tar dig från höglandet till kusten där du åker på flotten på floden Cai till Nha Trang. Det blir en uppiggande dag utomhus.
En avkopplande dag på sandstränderna i Nha Trang är ett perfekt sätt att avsluta din semester i Sydvietnam. Vare sig du återvänder hem eller fortsätter med resan norrut i landet får du med dig sagolika minnen om platser och och människor i södra Vietnam. En oförglömlig familjesemester.
Notera att denna tur kan skräddarsys för att möta din familjs önskemål och behov.
 
Dag 1 – Ankomst I Ho Chi Minh City
Du möts av en guide och privatbil vid ankomsten till Ho Chi Minh City och det blir transport till hotell för check-in. Eftermiddagen och kvällen är fri för eget program.
Övernattning i Ho Chi Minh City.
 
Dag 2 - Ho Chi Minh City (F, L, M)
Din rundtur med familjen i Vietnam börjar med en fabulös utflykt till Cu Chi tunnlarna där barnen får utforska tunnlarna och höra berättelser om livet i djungeln. Besök på ett lokalt djurräddningscentrum lär dig om försöken att skydda Vietnams sällsynta vilda djurarter. Efter att du återvänt tillbaka till staden kan du fortsätta att utforska dess gator och besöka gömda marknader, göra sällskap när de lokala boenden tänder sina rökelser på templen och njuta av en smakrik grillmiddag.
Övernattning i Ho Chi Minh City
 
Dag 3 - HO CHI MINH CITY - CAI BE – Kryssning över natten (F,L,M)
Staden lämnas denna morgon för tre dagars utflykt till Mekong-deltat där vibrerande färger och scener av det lokala livet glädjer både barn och vuxna. Ombordstigning på en flodbåt som tar dig till en övernattningskryssning. I sakta mak förflyttas du genom deltats magiska vattenvägar och stopp görs för att besöka lokala byar.
Övernattning på Basaac-båten.
 
Dag 4 - CAI RANG - CAN THO (F,L,M)
Vaknar tidigt och frukost äts medan båten passerar Tra On. På vägen till Can Tho transfer med en lokal båt för att besöka Cai Rangs flytande marknad, en av de mest ikonliknande platserna inom deltat. Tillbaka på fast mark blir det en cykeltur på eftermiddagen längs de lugna småvägarna i Can Tho på vägen till ett lokalt pensionat.
Övernattning i Can Tho.
 
Dag 5 - CAN THO - HO CHI MINH CITY (F)
Efter att ha sagt adjö till värdfamiljen denna morgon blir det till att åka av mot Ho Chi Minh City. Denna eftermiddag är avsedd för fritid i staden. Kanske promenad i parken eller beta sig igenom souvenirmarknaderna eller avkoppling på hotellet eller så görs det en utflykt som planerats i förväg.
Övernattning i Ho Chi Minh City.
 
Dag 6 - HO CHI MINH CITY - DALAT (F, L)
Kurs mot bergen idag då det blir flyg från Ho Chi Minh City till Dalat. Under ledning av en expert-guide lotsas familjen genom kanjoner och spektakulära vattenfall utforskas i den svala höglandsluften. Njut av en pick-nick vid vattenfallen och, om du vill, passa på och ta ett dopp vid vattenfallen eller simma omkring innan det är dags för återfärd till hotellet för en avkopplande kväll.
Övernattning i Dalat.
 
Dag 7 - DALAT - NHA TRANG (F, L)
Färdig för ett oförglömligt äventyr? Lämna Dalat på en cykel för att ta dig till Cai-floden där du byter din cykel mot en osänkbar flotte för att till slut hamna i Nha Trang. Färd genom spektakulära landskap vid berg, dalar och floder – ett ypperligt sätt att resa mellan dessa två städer och familjen får njuta av Vietnams naturliga skönhet.
Övernattning i Nha Trang.
 
Dag 8 - NHA TRANG (F)
Dagen är fri för att njuta av sandstränderna i Nha Trang. Det finns möjlighet att välja till utflykter som båtresor, besök i byar eller cykelturer mot en extra avgift.
Övernattning i Nha Trang.
 
Dag 9 - NHA TRANG - HO CHI MINH CITY - Avfärd (F)
Flyg från Nha Trang till Ho Chi Minh City för flyg till vidare destination.
Priset beroende på hotellkategori: 3-5 stjärnigt, butique hotell
 
Pris från 12.900 SEK
 
Ingår:
Logi med daglig frukost i delat dubbel/twin rum.
Måltider enligt resplan (F =Frukost, L = Lunch, M = Middag).
Turer och transfers i luftkonditionerade fordon.
Engelsk/fransktalande guide (andra språk mot tillägg)
Alla entréavgifter enligt resplan.
Båtfärder enligt resplan.
Ingår ej:
Visum.
Internationella och nationella flyg. Kan bokas via vår online bokning på hemsidan eller så bokar vi åt dig i samband med paketbokningen.
Måltider utöver de nämnda i resplanen.
Kamera-/videoavgifter.
Personliga utgifter (rumsservice, tvätt, telefon, dricks, etc).
Reseförsäkring.
Annat som inte tydligt nämns under ingår.
 
(Flytvästar och cykelhjälmar finns)
 
OBS! Karta: Vissa sträckor flygs och därför kan både rutten och tidsangivelser vara missvisande.
Förfrågan skickas här

 

Resmål:
Tema: