10 dagars rundresa i Vietnam med golfinslag för två personer

Upptäck denna fina 10 dagars resa i Vietnam som är full av äventyr som du aldrig kommer att glömma. Fördjupa dig i Vietnams spännande kultur och stadsliv när du inte är på golfbanan och du får en väl tilltagen och rolig golfsemester som kan skräddarsys ytterligare om du vill spela mera golf och stanna lite längre.

Dag 1:Ankomst till Hanoi (guide pick-up, middag)

Ankomst till Noi Bai flygplatsen i Hanoi där du efter pass- och tullformaliteterna möts av en representant som tar dig till hotellet. Det finns tid för lite avkoppling innan det är dags för en vattendocke-show som är en unik konstform för den norra delen av Vietnam och ett lättsam introduktion till den vietnamesiska landbygdskulturen. Välkomstmiddag på en vietnamesisk restaurang i en restaurerad franskkolonial byggnad.

Övernattning i Hanoi.

Dag 2: (Frukost, lunch, guide)

Du har en hel dag på dig att utforska Vietnams huvudstad. Stadsrundturen visar de viktigaste sevärdheterna såsom Litteraturtemplet, som var det första universitetet i Vietnam och byggdes redan på 1000-talet och en mycket populär turistattraktion såsom också Ho Chi Minh Mausoleet är - ett simpelt hus på styltor där han levde och arbetade och museet är tillägnat hans minne.

Efter lunchen följer besök på Tran Quoc Pagoda, den äldsta i Hanoi på Ho Tay-sjöns strand. Hanois centrum inklusive Hoan Kiem-sjön, Ngoc Son-templet och de livliga gamla kvarteren är riktiga besökarmagneter. Det är högljutt och hektiskt, men de är definitivt med på "Måste besöka"-listan. De Gamla Kvarteren är som en labyrint bestående av shoppinggator och restauranger med en blandad arkitektur: traditionella tubhus, religiösa byggnader, konsthantverksaffärer och stugor, koloniala hus och moderna betongbyggnader.

Övernattning i Hanoi.

Dag 3: Hanoi/Chi Linh Golfbana/Halong (Frukost, guide)

Efter frukosten körs du till golfbanan The Chi Linh Star Golf and Country Club som ligger 70 km från Hanoi (se bild ovan). Den ligger magnifikt vid en dalsida som sluttar mot en sjö och som omges av fina skogbeklädda kullar. Där ligger Vietnams främsta golfklubb. Klubbhuset mäter 325 hektar på toppen av en kulle och panoramautsikten över den bildsköna anläggningen är full av märkliga landskap.

Banan är en 36-håls golfutmaning där varje hål är konstruerad för att mäta den internationella standarden. Golfbanan med oklanderliga fairways, fasta greener, strategiska bunkrar och en stor sjö garanterar att din golfrunda på Chi Lindh Star är utmanande, njutbar och oförglömlig. Efter rundan på banan körs du tillbaka till Halong City.

övernattning i Halong.

Dag 4: Halong/Hanoi/Danang (Frukost, lunch, guide)

Efter frukosten bilfärd till Ha Long Bay, en av de mest spektakulära av UNESCOs värdsarvsområden och världens största marina kalkstenskarst-landskap. Det är dags för en båtrundtur i Halong Bay i en traditionellt byggt båt och beskåda detta kalkstenslandskap och grottor på nära håll under en fyratimmarskryssning. En skaldjurslunch serveras på båten. Sent på eftermiddagen körs du till flygplatsen för flyg till Danang.

Övernattning i Danang.

Dag 5: Danang/Montgomerie links golfbana (Frukost, chaufför pick-up)

Efter frukosten följer 18-hålsrunda på Montgomerie Links vid kusten bland sanddyner och hedar dit du körs av chauffören. Banan ligger i ett naturlandskap där sanddynerna och träden kombinerar varandra och gör banan till en speciell kustnära bana. Fairway är designat att kombinera land och hed och hållänkarnas stil tillfredsställer golfare på alla nivåer. Njut av att spela en 18-håls runda på banan. Efter rundan körs du tillbaka till hotellet.

Övernattning i Danang.

Dag 6: Danang/Hoi An matlagningskurs och stadsrundtur/Danang (Frukost, lunch, guide under matlagningskursen)

På morgonen efter frukosten görs det en tidig start (08.30). Lokal marknad för inköp av matvaror och därefter matlagning under ledning av en lokal restaurangägare som lär dig hur man lagar några typiska rätter från Hoi An.

På eftermiddagen lämnar chauffören dig i den gamla staden och du har tid att upptäcka den stora betydelsen som Hoi An har haft i den vietnamesiska historien innan det är dags för transport tillbaka till hotellet.

Övernattning i Danang.

Dag 7: Ankomst i Ho Chi Minh City (HCMC) (Frukost, guide pick-up)

Frukost på hotellet. Efter flyg från Danang och ankomsten till Tan Son Nhat flygplatsen i HCMC möts du av chauffören och körs till hotellet. Egen bekostad lunch och därefter besök på Jadekejsarens tempel. Det är ett av de bästa taoistiska templen i Vietnam med superba avbildningar, märkliga täljda paneler som föreställer nedstigningen i helvetet men också, något inkonsekvent, land- och vattensköldpaddornas fristad. Du kan vandra omkring på den enorma Ben Thanh-marknaden, en av de största och livligaste i HCMC packad med varje tänkbar bekvämlighet.

Övernattning i HCMC.

Dag 8: HCMC/Vinh Long/Can Tho (Frukost, lunch, guide)

Efter att ha lämnat HCMC och stadssurret bakom dig går färden till Cai Be där en kryssning på Mekong-floden tar plats. Kryssningen tar dig till fruktträdgårdar, traditionella familjeägda tegelfabriker och några småindustrier inhysta i stugorna. Senare tar roddbåten dig genom labyrinten av Mekong Deltas myriad av kanaler som kopplar ihop vardagslivet av lokalbefolkningen och besök hos de lokala boende och musikunderhållning framförd av lokala artister följer. Sedan körs du djupare in i deltat ända till Can Tho. Vid ankomsten besök på Munir Ansay, en gammal pagoda i Khmer-stil som är välkänd på grund av sina unika strukturdekorationer. Fortsättning till Can Tho. 

Munir Ansay Pagoda har många statyer och pelare med sofistikerad dekoration. Huvudporten konstruerades att ha en form som illustrerar Angkors arkitektur.

Övernattning i Can Tho.

Dag 9: Can Tho/HCMC (Frukost, lunch, guide)

Efter frukosten följer en båtkryssning och du kommer till Cai Rangs flytande marknad i Mekong-deltat. Både färden dit och marknaden ger dig insikt i den lantliga livet i Mekong-deltat. På tillbakavägen till HCMC görs det stopp i den vackra och mycket gamla Vinh Trang-pagodan som ligger 3 km från My Tho’s centrum. Ankomst i HCMC sent på eftermiddagen. Tid finns att fräscha upp sig på hotellet inför kvällen.

Övernattning i HCMC.

Vinh Trang Pagoda är välkänd för sin blandning av arkitektur i kinesisk, vietnamesisk och angkor-stil. Pagodan ligger på 2 hektar stort block med 5 byggnader, 2 ornamentala gårdar, 178 pelare och många värdefulla statyer (speciellt 18 st i trä som täljdes 1907). Pagodan ger en djupare blick in i relationen mellan den vietnamesiska konsten och buddhistiska tron.

Dag 10: HCMC/Song Be Golfbana/Avfärd (Frukost, guide)

Efter mycket tidig frukost följer 50 min bilfärd till Song Be Golf Resort för en 18-hålsrunda. Senare på dagen (vid 14-tiden) transport till Tan Son Nhat-flygplatsen för vidare flyg.

Pris per person (mellanklasshotell) från:
2 personer:   21.950 krEnkelrumstillägg 3.800 kr
3-4 personer19.550 kr-"-
 
Pris per person (superiorhotell) från:
2 personer:24.550 krEnkelrumstillägg 6.600 kr
3-4 personer:22.250 kr-"-

Ingår:
Delat dubbelrum med frukost.
Pick-up och transfers i privat luftkonditionerad bil som specificerats i resplanen med erfaren chaufför och guide, eller där det inte är nödvändigt med en guide, enbart chaufför pick-up. Alla chaufförer har fått instruktioner i förväg och har med sig en mobil för att säkra en behaglig transportarrangemang.
Inrikesflyg Hanoi – Danang and Danang – Ho Chi Minh City, inkl inrikes flygplatsskatter.
Privat båttur i Halong Bay.
Golfavgift inklusive 18-håls green fee, 1 caddie per runda.
Engelsktalande guides service enligt resplan. Guiden finns till hands från pick-up till ankomst till hotell eller destination. Under lediga eller delvis lediga dagar ingår ej guide service om det inte inkluderats i den slutliga resplanen.
Entréavgifter till besökta sajter.
Luncher och middagar enligt resplan på bästa lokala restauranger.
Skatter och avgifter som är kända för tillfället.
 
Ingår ej:
Internationella flygbiljetter. Beställ gärna tillsammans med detta paket hos oss eller online via vår hemsida www.orienttours.se
Ev visumavgifter.
Ev tilläggsavgift för golf under helg eller högsäsong.
Golfbil eller annan utrustning eller service gällande golf som ej nämnts.
Middagar förutom nämnda i resplanen.
Drinkar, belöningar och personliga utgifter.
Försäkring.

Hotellista för mellanklasstandard:
Hanoi:Golden Lotus Luxury Hotel (*** boutique hotell i stadens centrum, kort promenad till Hoan Kiem Lake – Deluxe rum)
Ha Long: BMC Thang Long Hotel (*** nytt mellanklasshotell, 15 minuter från Bai Chay Tourist Centre – Standard rum med sjöutsikt)
Danang: Brilliant Hotel Danang (**** mellanklasshotell i stadens centrum mot Han-floden – Superior rum med flodutsikt)
Ho Chi Minh City: Nhat Ha 3 hotel (***, central beläget hotell, kort promenad till Opera House och berömd Dong Khoi Street, fin takterrassbar – Superior rum)
Can Tho: Kim Tho Hotel (***komfortabelt lokalt hotell, centralt läge – Superior rum)
 
Pris och hotellförslag för kategorierna superior, deluxe och första klass kan fås på begäran.

För bokning och förfrågan mejla info@orienttours.se eller ring 08-771 82 22. 

Förfrågan skickas här
 
OBS! Kartans färdmedel visar bara som om man åkt bil. I verkligheten flyger man vissa sträckor och då är tidangivelsen felaktig just för den sträckan.
 
Skandinaviska medborgare behöver ej visum för vistelse upp till 15 dagar. För vistelse längre än 15 dagar krävs visum. Passet måste vara giltigt i 6 månader efter hemkomst om man ej har visum. Giltig utresebiljett krävs.
Bästa tiden:  Oktober - April