Denna tredagars lilla grupptur börjar fån Hanoi med en engelsktalande guide för att upptäcka Ba Be Nationalpark. Ba Be är den största naturliga sötvattensjön i Vietnam som har exceptionellt stor biovariation inklusive en population av langurer, över 200 fågel- och 350 fjärilsarter, geologiska skatter och mogen primär kalkstensskog. På ställen som denna oaktsam turism kan orsaka mänskliga störningar och sätta detta naturarv i fara medans genomtänkt turism med kontrollerad verkan kan ge inkomster till den lokala befolkningen. Vi delar din önskan för att uppnå det sistnämnda alternativet och lovar att naturen kommer att återgälda din vänlighet. Omgiven av den frodigt gröna skogen vi hoppas att du kommer att njuta av upptäckten av sjöar, grottor, berg och djungel
 
Start: Dagligen
Destination: Nordvästra Vietnam
Längd: 3 dagar
Typ: Äventyr, grupptur för 2-12 personer
Pris: 1880 kr/person
Barnpriser:
70 % av vuxenpriset (7-11 år) om delar säng med föräldrarna
11+ som vuxenpris
 
Resplan:
 
Dag 1: Hanoi – Ba Be Nationalpark (L, M)
07:30-08:00 tidig start på dagen för att du ska få ut det mesta möjliga av dagen. Vi hämtar upp dig på hotellet i Hanoi 07:30 och vi kör mot Ba Be Nationalparken. Lunchen äts på restaurang på vägen i en by och vägen tar oss genom berg och teplantager till Ba Be sjön, en häpnadsväckande grön sjö mitt i en grön skog. Sedan åker vi till Tay byn av Coc Toc som har vackra stylthus och vänligt tay-folk som tjänar sitt levebröd genom fiske i de fantastiska Ba Be sjöarna och genom jordbruk. Ditt boende är hemvistelse hos lokala boende och njuter av deras underbara gästfrihet. På eftermiddagen har du tid att utforska de vackra omgivningarna. Du kan gå in i Hua Ma-grottan som kännetecknas av tusentals stalaktiter och pelare. Du kan också ta alternativet att promenera eller cykla runt Coc Toc byn, paddla kajak på sjön eller bara koppla av i den vackra miljön och njuta av utsikten.
Höjdpunkter och aktiviteter: Hua Ma grotta, etnisk by, 3-5 km promenad.
Logi: hemma hos det etniska tay-folket.
Måltider: Lunch och middag.
 
Dag 2: Vandring i Ba Be Nationalpark (F, L, M)
Du har möjlighet att upptäcka Ba Bes varierade och vackra landskap när du vandrar genom parken. Till att börja med tar den lokala guiden dig till Coc Toc byn där Tay-folket tjänar sitt levebröd genom att fiska i sjön. Pelu-strömmen korsas och man går genom ganska brant terräng men när du börjar komma högre upp får du se vackra bergslandskap. Medan nu tar dig högre upp görs ett stopp i en h’mong etnisk by där du kommer att avnjuta en picknick lunch. Guiden tar dig genom stora bergskammar och dalar där du ser hus på styltor och dzao-folkets skola och på vägen besöks en ytterligare h’mong etnisk by. Sedan åter till hemvistelsen där du startade under morgonen. 
Höjdpunkter och aktiviteter: Tropisk skog, etniska byar, 12-15 km vandring
Logi: hemma hos det etniska tay-folket.
Måltider: Frukost och middag på hemvistelsen, lunch på lokal restaurang.
 
Dag 3: Ba Be-sjön, Hanoi (F, L)
Efter frukosten på hemvistelsen kan du gå till fots till Bo Lu Quay där du går ombord på en båt och gör en tur runt Ba Be-sjön. Du kan koppla av på båten och studera de vilda djuren och växterna och om du behöver svalka dig kan du hoppa i det svala, rena vattnet för ett uppfriskande bad! Medans du flyter neråt på Nang-floden kan du se på de omgivande karsterna som har dekorerats av vild vegetation och där alla sorters intressanta varelser bor. Se om du kan få syn på en regnbåge eller fjärilar som fladdrar i skyn eller lyssna på den vackra sången av de många olika typer av fåglar i parken. Båten anländer till Puong-grottan där du kan studera stalaktiter och stalagmiter som är ett resultat av flodens erosion av karsterna och också se en fladdermuskoloni som är flera tusen individer stor. Efter din studie av sjön får du vila på vägen till Hanoi och se på det vackra landskapet på vägen. Det blir också stopp för lunch på en lokal restaurang innan ankomsten tillbaka till Hanoi omkring 17:30.
Höjdpunkter och aktiviteter: Ba Be sjön, Puong grottan, Nang floden och Tay etniska byar
Logi: inget
Måltider: Frukost på hemvistelsen och lunch på lokal restaurang.
 
Fakta: 
Denna tur tar dig till ställen som andra inte kan nå!
Klimat:
Juli-September är klimatet vanligtvis fuktig och varm.
Oktober-Juni är det svalare och behagligare.
Transporter:
Båt, fordon
Turguider:
Erfaren och vänlig guide som pratar bra engelska och är extremt kunniga om de lokala kulturer, historia och omgivningar.
Måltider:
2 frukostar, 3 luncher, 2 middagar
Lokala ingredienser har valts, rätterna är typiska för vad folk äter på dessa ställen. Restaurangerna är lokala, marknader eller hem. Vegetariska rätter finns om man bara talar om det i förväg.
Logi: 
Hemvistelse (två nätter) där ett moskitonät tillhandahålls.
 
I priset ingår:
Luftkonditionerad transfer
Hemvistelse
Båttur på Ba Be-sjön
Erfaren engelsktalande guides service
Måltider enligt resplan.
Alla sightseeingbiljetter
Ingen extradebitering efter bekräftelse
24/7 hotline support
 
Ingår ej:
Personliga kostnader, dricks och belöningar
Reseförsäkring
Drycker
Annan service som inte nämns under ingår
Ev jul- och nyårstillägg
Kompensation för ev bränsleprisändringar

Resplanen kan komma att ändras pga vädret, vattennivåer och operativa förhållanden
Specialönskemål, såsom vegetarisk mat etc bör tillkännages före avresedatum.
De flesta ställen är stängda i Vietnam under det nya året fr 4 feb till 8 feb 2019.
Vad har man med sig:
Packa med grundläggande saker såsom ljusa komfortabla kläder lämpliga för utomhusaktiviteter, komfortabla promenadskor. Ta med ett litet dagpaket för vandring.
Det är viktigt att du tar med dig passet till denna utflykt. Rekommenderas också myggolja, sololja, regnjacka och en solhatt.
 
För förfrågan och information mejla oss på info@orienttours.se, ring oss på 08-771 82 22 eller besök oss på Rådmansgatan 33 i Stockholm
eller