Vietnam erbjuder en bra mjukstart för ert gemensamma liv som man och hustru. Dess vackra natur, vänliga människor, god mat och det variationsrika utbudet av kultur, storstad, landsbygd och strand gör det lätt att forma en resa så det passar just er. Denna resa går utmärkt att förlänga med några dagar vid någon av dessa härliga stränder längs kusterna eller ön Phu Quoc. 

Dag 1 Ankomst (GP)
Ankomst till Noi Bai Internationella flygplatsen där du välkomnas av guiden och körs till ditt hotell efter ett långt flyg. Övernattning i Hanoi.
 
Dag 2: Hanoi/Ha Long/Bai Tu Long Bay (F, L, M, GP, guide ombord)
Efter frukosten bär det av mot Ha Long Bay, ett av det mest spektakulära Unescos Världsarvsplatser och världens största marint karstlandskap bestående av kalksten. Ni bordar en privat träjunk (traditionell träbåt) som tar er genom Bai Tu Long Bay området. Kryssningen går genom vikens mest avlägsna delar. Ni har möjlighet att simma vid lugna stränder (om vädret tillåter) vid Cap La och Tra San eller så kan ni också paddla kajak. Rutten är planerad så att man undviker de mest trafikerade områden och ni får en lugn seglats till er övernattningsplats i Cong Do.
Under er tredagars Ha Long-utflykt bor ni på Princess Junk, en av de bästa trädbåtarna i viken. Junkarna är byggda efter en modell av ett gammalt kinesisk hovfartyg med tre segel, en vid akterspegel och rektangulär superstruktur. Varje båt har bara en hytt så ni kommer att vara Kungen och Drottningen ombord.
Hytten är luftkonditionerad och är försedd med fönster. Hytten är ca 10 kvm stor och den är möblerad med två bäddar eller en queen bädd. Väggarna, golvet och möblerna är av solitt trävirke. I hytten finns också en garderob, kuddar, vita bomullslakan och en toalett med dusch och högklassiga toalettartiklar. Alla måltider, vanligtvis baserade på färska skaldjur, serveras ombord. Kajakpaddling är möjlig och ingår i priset.
 
Dag 3: Bai Tu Long Bay (F, L, M, guide ombord)
Efter frukosten fortsätter kryssningen till Cong Dam medan ni undersöker geologin i Bai Tu Long Bay och ni kan paddla kajak genom gömda laguner och i Gong Dams geologiska park. Efter en grillunch på en egen sandstrand är resten av dagen fri för avkoppling under kryssningen till Hon Co ön för att upptäcka den välgömda Thien Canh Son grottan. Övernattning ombord i en tyst plats i viken i Cap La. 
 
Dag 4: Bai Tu Long Bay/Ha Long/Hanoi/Ho Chi Minh City (F, L, DP i Ha Long, Guide i HCMC)
Efter frukosten fortsätter kryssningen till Vung Viengs fiskeby där ni har möjlighet att utforska byn och den gömda lagunen i en rustik roddbåt. Ni checkar ut från hytten och kryssar mot hamnen medan en à la carte lunch serveras.
Ankomsten i hamnen sker ungefär mitt på dagen. Därefter följer en bilfärd tillbaka till Hanoi och ni anländer till flygplatsen i Hanoi för att ta flyget till Ho Chi Minh City. Efter ankomsten möts ni av guiden och körs till hotellet. Resten av kvällen är fri. Övernattning i HCMC.
 
Dag 5: Halvdags stadsrundtur på cykel på eftermiddagen (G)
Förmiddagen är fri för egna aktiviteter.
På eftermiddagen en cykeltur i staden. Turen inkluderar bland and det franska arkitektoniska mästerverket Notre Dame katedralen och Saigons Centrala Postkontor. Det blir ett kort, men fängslande besök på Krigsminnesmuseet som ger perspektiv till det ”amerikanska kriget”, inget för den lättskrämda. Efter det har ni tid att promenera omkring på den stora Ben Thanh marknaden, ett av de livligaste områdena i HCMC. Marknaden är fullpackad av alla möjliga tänkbara förnödenheter Besök görs också på Ho Thi Ky Alleys, stadens största blomstermarknad innan det blir färd tillbaka till hotellen. Kvällen är fri. Övernattning i HCMC.
 
Dag 6: Heldags Ben Tre-utflykt ombord på Deluxe Mango kryssningsbåt (F, L, G)
Denna morgon går vägen söderut från HCMC under två timmars bilfärd till Ben Tre-provinsen som är känd för sin kokosproduktion och lugna och tysta vattenvägar. Efter ankomsten får ni åka Xe Loi 'xe loi' genom Huu Dinh Village för att njuta av de gröna fälten och trädgårdar. Xe Loi är en traditionell modifierad cykelriksha. Förmodligen det billigaste transportsättet och speciellt populär bland husfruar och gamla. Fortsätt sedan med en kort promenad till Huu Phuoc Bridge där ni börjar en båttur genom de smala kanalerna i ett vackert tropiskt landskap. Ombord på Mango kryssningsbåten får du njuta av en välkomstdrink gjord på färsk kokosjuice och färska frukter. Under första stoppet får du besöka ett tegelstensmakeri där de lokala ännu använder en hundraårig metod för att göra tegelstenar för hand. Tillbaka på båten korsar vi An Hoa floden och åker ombord på en sampan (en typ av flatbottnad kinesisk träbåt) längs de smala kanalerna för att njuta av grönskan och lugnet i denna region. Sampanen tar er till huset där tre generationer under samma tak livnär sig på fiske, räk- och fruktodlingar. Njut av färska frukter och te innan det är dags att besöka en risnudelfabrik som producerar Hu Tieu-nudlar som är den mest populära frukostmaten inom området.
Efter det hoppar ni på en cykel och åker längs byvägar förbi trädgårdar och lokala hus där familjer tjänar sitt uppehälle på byggande av den traditionella sampan båten. Nästa stopp därefter blir Mr Sau Tuongs hem. Han är en tidigare vietcong-soldat som överlevde två år av strider mot röda khmerer i Phnom Penh. Han och hans fru försörjer sig nu på tillverkandet av rispapper som är My Long byns specialitet. Ni kan ha en pratstund med honom se hur han tillverkar rispapper tillsammans med sin fru. Fortsätt cykelturen till en lokal restaurang vid floden där lunch serveras. Koppla av och ta en promenad i trädgården efter lunchen innan det är dags för besök i närliggande hus hos Mr Hung som är en känd tillverkare av klibbigt ris. Ni kan också mata hans havskattfiskar och ta en promenad i hans fruktträdgård. Efter besöket väntar båten vid närliggande pir och tar er tillbaka till Ben Tre staden och därifrån ni körs i bil tillbaka till HCMC för övernattning.
 
Dag 7: HCMC/vietnamesisk konst (Sophie Art-tur)/HCMC en allmän guidad tur
Vid 8-tiden plockas ni upp på hotellet och körs till ett café för att njuta av en traditionell söt vietnamesisk kaffe (eller någon annan sorts dryck om ni så önskar) och genomgång av turen görs. Härifrån tar vi en kort promenad till en privat samling av konstverk i en traditionell saigonvilla som tas om hand av studenter som studerade på den av fransmän grundade konstskolan. Det innovativa användandet av visuella hjälpmedel jämför de slående likheter mellan de vietnamesiska studenter på 1920-talet och de i Paris.
Efter det tar guiden er till ett privat hem som har omvandlats till ett galleri där ni kan se en märkvärdig samling av vietnamesisk strids- och propagandakonst. Galleriägaren har gjort omfattande utforskningar om stridsartister under åren av konstsamlandet som illustrerar de otroliga umbäranden konstnärerna fick utstå för att producera sina verk under krigstiden tid.
Efter det följer besök på det imponerande Konstmuseet, ett överväldigande exempel på sino-fransk arkitektur. Du får lära dig hur konstnärer har varit regeringens verktyg under motståndsrörelsen, revolutionen och ombyggnaden av nationen. Konstverk från artister från norr och söder före och efter återföreningen visar hur politik leder till Vietnams konstmarknadsboom på 90-talet. 
Sista anhalten är ett nutida konstgalleri som fungerar med hjälp av de vietnamesiska och internationella konstnärers experimentering som skapar möjligheter för nya konstnärer. Ni får möta direktören som pratar om den pågående utställningen. Efter turen körs ni tillbaka till hotellet och resten av dagen är fri. 
OBS! denna tur är möjlig bara på förmiddagar fram till 13:00. Eftermiddagsturer enligt förfrågan.
Turen är inte möjlig på söndagar och måndagar då museer och gallerier är stängda. 
 
Dag 8: HCMC avfärd (F, CP)
Egen tid fram till transfer till flygplatsen eller för fortsatt vistelse i Vietnam.
Förkortningar: F: frukost, L: lunch, M: middag, G: guide, GP: guide pick up, CP: chaufför pickup

Pris/person för 2 personer från:
Högsäsong oktober-april: 15.990 kr
Lågsäsong maj-september: 15.190 kr
 
I priset ingår:
Frukost och logi baserat på delat dubbelrum
Pick up och transfers i ett privat luftkonditionerad fordon enligt specifikation i resplan. Service av en van och säker chaufför
(notera att pick up är med guide och chaufför eller då guide inte är nödvändig, bara med chaufför. Chaufförerna får information om transfern i förväg och de har en mobiltelefon)
Inrikes flygbiljett Hanoi-Ho Chi Minh City
Båtkryssningar enligt resplan
Service av en engelsktalande guide enligt resplan. Guiden följer med gästen till den återvänder hotellet eller destinationen. Under lediga dagar finns ingen guideservice såtillvida att den inte inkluderats i resplanen. 
Entréavgifter enligt besökta platser enligt resplan.
Luncher och middagar enligt resplan på lokala restauranger eller picknick där inte restauranger finns tillgängliga.
Brölloppspresent
Smekmånadsdekoration av hotellrummen
Privatbåt i Halong Bay
Privatbåt i Mekong Delta 
Speciell konsttur i HCMC med sightseeing

Ingår ej priset:
Internationella flygbiljetter (boka dem samtidigt med paketbokningen hos oss eller via vår online www.seatsbooking.com) 
Visumkostnad
Luncher och middagar som inte nämns i resplanen.
Tidig incheckning före kl 14 och sen check out efter kl 12. 
Drycker, dricks och belöningar och personliga kostnader.
Försäkring
Tilläggsturer
Ev säsongstillägg
 
Hotellförslag som priset bygger på (kan komma att ändras enligt tillgänglighet):
Hanoi: Silk Path Boutique Hotel (***+, vid Hoan Kiem Lake, butikhotell, senior executive rum)
Ha Long Bay: Princess Junk (traditionell junk, deluxe kvalitet)
Ho Chi Minh City: Liberty Centre Riverside Hotel (**** i centrum av staden bakom Ben Thanh marknaden med fin takpool, premier flodutsikt)
 
För bokning och förfrågningar kontakta oss via info@orienttours.se, ring 08-771 82 22 eller